Predators

***   3/5


- Robert, bu lanet olası Alien vs Predator filmlerinden git gide daha az para kazanıyoruz, neden kuzum?
- Ah, Edward, kendine bir içki hazırla ve kendini evinde hisset. Sana açıklayayım.
- Tamamen kulak oldum, Bob.
- Bu seyirci milleti çok snob, Edward. Bu filmlerin orjinallerini saygıyla hatırlıyolar, üzerine çektiğimiz her dandik devam filminde o saygıyı biraz daha yitiriyolar. Yaratıkların ikisini birden aynı filme koyup duble para kazanalım numarasını da pek yemediler.
- O zaman karıştırmayalım, direk orjinalinin aynısından devam filmi çekelim? Sırf Alien yapalım?
- Yaparsak bu beş olucak Edward. Alien'ın da bokunu çıkardık.
- Predator?
- Valla bu 3 olur Edward. Onun da boku çıkana kadar iki film filan hakkımız var.
- Eyvallaaah. Olm madem bunun ilkini seviyolar, aynısından yapalım? Nooluyodu ilk filmde?
- Ormanda askerler takılırken vajina suratlı zuzaylı bi canavar yüksek teknoloji kullanıp görünmez filan olup bunları tek tek avlıyo, anlamıyolar nooluyo, böyle bi gerilim, sonra Arnold tek kalınca kafayı yiyo, 'ava giden avlanır gözüm' diyo, zuzaylının bunları vücut ısısından gördüğünü keşfedince kendini çamura bulayıp o da zuzaylıya görünmez oluyo. Sonunda teketek kalınca silahları milahları atıyolar, gerçek yiğit güreşte belli olur diyerek birbirlerinin beline tek dalıyolar. Arnold bu uzaylı ama yürekli yiğidi altediyo, final.
- E süpermiş Bob, aynısını çekelim, ama daha fazla aksiyon, daha fazla patlama, daha fazla efekt koyalım, daha bilgisayar oyunu yapalım! Araya bi de romantik hikaye sokuştururuz, allaaah, manyak olucak bak paraya para demiycez. Arnold'un yerine de Christian Bale'i oynatırız şahane olur.
- Olm bak ne diycem dudaan uçuklıycak. Adrian. Brody.
- Oha. Olm o herif aksiyon adamı diil ki, hem cılız bişey. Bize Christian Bale lazım.
- Oscar'ı var lan herifin. Yaparım oynarım diyo.
- Bob adamı delirtme ya, Hugh Grant'i oynatalım istersen? Christian Balesiz olmaz, satmaz.
- Sen onu bana bırak. Adrian'ı boğazdan konuşturturuz, grip olmuş travesti gibi, Christian Bale'in aynısı olur, karizmadan geçilmez. Aynı Christian Bale gibi bütün film kaşlarını da çattırırız, durumun boktanlığına dair iki karanlık ama sarkastik laf ettiririz, bol bol da 'go go go', 'ruuuuuuuuuuun', 'come on, you motherfucker' dedirtiriz, kimse farkı anlamaz.
- İyi sen bilirsin. Arnold usülü klişe one-liner da olsun bir iki tane, böyle Robert Rodriguez tarzı kanlı B-film efekti ve cheesy aksiyon sahnesi de koyalım.
- Daha da iyisini yapıcam, Edward. Direkman Robert Rodriguez'i yapımcı yapıcam filme, ne diyosun? Zaten bunun 1995'den beri bize kakalamaya çalıştığı bi Predator senaryosu var, onu da ucuza kapatırız.
- Sen bir dahisin, Bob.
- Bişey diyiim mi, öyle hissediyorum ki sonunda çektiğimizde öyle bi film olucak ki, çok şey beklemeden gidersen, kendini kasmazsan, bol bol boktan tarafları olsa da sonuçta geyik, patlamış mısırlık, nispeten eğlenceli bi aksiyon deneyimi yaşayabiliceksin Edward. Ama sanki yönetmenliği de Robert Rodriguez'e bıraksalarmış daha da eğlenebilirmişiz diye hissedebiliceksin Edward.
- Sanki karakterden çıktın da film tahlili yapıyosun gibi geldi bana Bob.
- Yok Edward ne alakası var? Yalnız son bi detay paylaşmak istiyorum. Filmde 5 dakika boyunca karanlık tünellerde fenerlerle yürüsün istiyorum bu adamlar. Ve o 5 dakka boyunca fenerleri sallayıp sallayıp ikide bir kameranın ortasına doğru tutsunlar, seyircinin gözünü acıtsınlar istiyorum. Bunu yapmadan rahat edemiycem, Edward.
- Niçün Bob, manyak mısın?
- Sadistim Edward.



No comments:

Post a Comment